Läsa jorden runt

För att litteraturen är så mycket större och så mycket mer. Jag vill utmana mig lite i år, anstränga mig för att hitta, för mig, nya författare och böcker.

Att läsa är att möta. Möten kan leda till samtal. Samtal är ett utbyte. Utbyte stärkande!

Vem vill jag möta? Vad ligger gömt bland orden därute? Mellan raderna? Vilka historier berättas? Det är tryggt att läsa sin egen samtid, att kunna identifiera och sammanhöra. Men man behöver inte begränsa sig till det som ligger nära, som ligger på topplistan, som ges ut av de stora starka förlagen. Jag tror att min läsning varit slentrianmässigt begränsad och inrutad, väldigt inrutad. Det är helt ok. Nu vill jag dock styra upp mig lite.  Jag vill läsa hela världen.

Utan någon som helst ordning kommer jag att läsa mig runt. Varje världsdel har en egen sida här på bloggen där du ser vad och vem jag läst ifrån vilket land och du hittar också länkar till de inlägg jag skrivit.

Det är dags att nyansera.

3 thoughts on “Läsa jorden runt

  1. Vad roligt! Vi måste följa varandra och ge tips. Jag läser inte heller i någon speciell ordning, men jag brukar fokusera på ett par länder i taget. Utanför Europa har jag mest hittat bra litteratur från Afrika, men jag ska ge mig på Asien och Latinamerika också.

  2. Jag är en inbiten jordenruntläsare också. Kul att vi är många som vill lyfta fram nyanserna, fler bilder än en. Följer dig !

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *