Om Narrativa

Jjk.jpg

Narrativa samlar mina läsningar och mina tankar om litteratur. Bakom bloggen står jag, Liza, mellanchef by day, litteraturvetarsnobb by night.

Jag drar mig ofta för att läsa de där böckerna som alla andra pratar om (fast ibland blir man ju nyfiken på vad det är frågan om) jag får någon slags låsning och måste göra precis tvärt om mot vad alla andra gör. Böckerna och författarna som kanske inte syns och hörs så mycket, det är dem jag vill berätta om. Jag samlar på dem.

Bloggen och jag är väldigt lika varandra, vi delar många karaktärsdrag, så när jag nu lite associativt sammanfattar mig själv är Narrativa också inkluderad i detta:

Köper hellre begagnade böcker än köper nya. Blir lycklig av att köpa böcker. Läser gärna på engelska. Tycker att allt är text. Studieskuld, ja tung. Prenumererar på Karavan, den bästa och mesta litteraturtidskriften. Letar efter poesi överallt. Hittar poesi på oväntade ställen. Tittar hemskt mycket på teve och film. Spelar i perioder fruktansvärt mycket tevespel, fruktansvärt mycket. Mer introvert än extrovert. Medicinerar mot pms och kronisk trötthet. Sover gärna. Är lite lat. Dricker mycket. Vänner och familj, ja bästa.

Narrativa är mitt alldeles egna rum. Du får jätte gärna komma in och titta! Hej!

8 thoughts on “Om Narrativa

  1. Liza! Trevtligt att hitta din blogg, läsa om skrivande av Verlyn Klinkenborg, om poesi i den arabiska vårens kölva tten, hitta länk till Patti Smiths sånger, foton och böcker…Tack!

  2. Jag snubblade över din genialiska Sonja Åkesson-kalender, och jag älskar din blogg. Du skriver så klart och rent. Fortsätt med det!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *