Bokbloggsjerka 23-26 november

Denna veckas jerka går inte att motstå: Lista 10 författare som du håller som favoriter just nu. Naturligtvis gör det ingenting om du även nämner den bok du värdesätter högst av var och en.

  1. Just nu i mitt liv har jag Bodil Malmsten på första plats. Hon finns alltid med mig, ibland är hon statist ibland för hon min talan.
  2. Agneta Klingspor. Agneta skriver det jag tänker. Alltid.
  3. Inger Edelfeldt. Fick mig på fötter. Fick mig att trilla omkull.
  4. Inger Alfvén. Kom in i mitt liv, vände allt på ända. Förklarade allt. Jag litar på Inger A.

Nu börjar det bli svårt. Mina klassiker är överstökade. Vilka återstår? Just nu kanske jag inte har så många som tio favoriter? Fast ovanstående fyra är ju mina stående husmöss, det finns inte mycket som kan rubba dem.

  1. Jag kan alltid lägga till Sonja Åkesson. Puckeln.
  2. Jag kan alltid lägga till Gunnar Ekelöf. Bokstävlar.
  3. Ju mer jag läser av Sofia Rapp Johansson, desto mer känns det som att hon kommer att stanna hos mig. Om tjugo år har hon skrivit minst 5 böcker lika bra som ”Silverfisken”.

Jättesvårt nu. Jag kämpar för att spontant hitta ett mansnamn. Det går sådär. Jag tycker mycket om Björn Rasmussens debut ”Huden är det elastiska hölje som omsluter hela lekamen”.  Jag tycker också mycket om Paul La Cour. Men favoriter? Vad är en favorit?

Någon man läser ofta? Någon man återkommer till? Någon vars verk man har som favoritverk?

Jag gillar Slas. Han är så reko att han nästan glöms bort. I min familj är Slas som en frånvarande farbror eller som en farfar jag aldrig haft. Typ.

  1. Stig Claesson. Vilken titel som helst.

Jag skulle här kunna nämna Hjalmar Söderberg men jag tycker bättre om Agnes von Krusenstjerna. Dock inga favoriter.

  1. Moa Martinsson! Starkare förebild får man leta efter. Inte bara för Ebba Witt-B föreläst så, utan för att jag själv insett så.
  2. Bruno K Öijer. Han har funnits hos mig så länge att jag slutat ifrågasätta vad han skriver. ”Shivas Regal” och jag var såld. Skriv mer rara du och gör vad fan du vill med vinstpengarna!

Där har vi en tio i topp lista. Krystat måhända? Ärligt.

7 thoughts on “Bokbloggsjerka 23-26 november

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *