Bokhyllan

Det är hopplöst att ha alla sina böcker nerpackade. Det är frustrerande och näst intill tortyr att inte kunna plocka fram just den bok man för tillfället vill bläddra i. Jag vet att jag har en viss bok och att jag har strukit under vissa meningar i just den boken. Men. Vart fan är boken!?

Jag vill att Alice Munro ska få Litteraturpriset på torsdag. Jag vet att jag gillar hennes noveller och just nu vill jag inget annat än att plocka fram en av dem och sätta fingret på vad det är med just henne som jag tycker förtjänar nobelpriset. Jag är hjälplös och åsiktslös utan mitt bläddrande.

Jag har letat. Fann inte Munro men likväl två av de böcker som jag köpte när jag besökte City Lights Books förra året! ”Memoirs of a beatnik” av Diane de Prima och ”City Lights pocket poets anthology” sammansatt av grundaren själv, Lawrence Ferlinghetti. Jag plockade också fram en av mina största inspirationskällor, ”Köttryckningar” av Agneta Klingspor. Agneta skulle säkert förstå mitt dilemma och hon skulle dela min frustration över att inte ha en bokhylla. Säkert.

När nobelpristagaren utnämns på torsdag kommer jag inte kunna springa hem och ta fram just det författarskapet ur min samling. Detta struliga dilemma kommer resultera i att jag tvingas köpa alla mina böcker på nytt! ”Jaha, priset gick till Alice Munro, hon verkar spännande. Bäst att jag springer iväg och köper ett ex av hennes senaste novellsamling!”

Menåh! Innan bokhyllan är färdigbyggd är jag bara en slags halvmänniska. Dåsig och oinspirerad är jag mer eller mindre tvingad att lita på andra människors litterära referenser. Typ.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *