City Lights Bookstore

Jag glömde för ett ögonblick bort att jag faktiskt har besökt City Lights Bookstore i San Fransisco.
 Såg filmen ”Howl” nyss och kom på mig själv med att längta bort till en plats som City Lights. En plats där poeter får vara poeter och de får vara skapande i all sin egenhet, en plats där litteraturen och de lösryckta orden flyter ut och in i varandra.

Och sen kom jag ihåg. Jag har ju varit där, jag vet ju att det är en fantastisk plats och att historien som sitter i väggarna där faktiskt viskade till mig genom bokryggarna. Det vet jag ju. Så var det ju.  Jag ryser lite när jag tänker på det. Jag vet precis vart huset ligger, jag letade efter det så länge och tillslut rundade jag ett hörn och där var det. Snart ett år sedan. Kanske dags att åka tillbaka?

City Lights är en institution. Inte bara att förknippa med Beat utan med hela världslitteraturen och med politiska ställningstaganden. Sedan 1953.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *