Det är Måsamarie!

måsmarie.3jpg

Det här är Måsmarie, hon är en trut. Hon håller mig sällskap när jag arbetar. Hon bor i Årsta här utanför mitt kontorsfönster. Ibland jamar hon högt ur sin näbb, då får hon en skorpa eller ett kex. Om skorpan inte går itu när hon pickar på den händer det att hon sväljer den hel. Ibland låter hon skorpan ligga i vattenpölen tills den mjuknat.

Måsmarie kan vara ganska bråkig. Särskilt på måndagar efter att hon varit ensam hela helgen. Då hojtar hon, jamar och lever om ute på taket. Hon vill prata men förstår inte vad jag säger alltid.
Hon har en pojkvän men han är undergiven. Måzart heter han, han får aldrig smaka på skorpan. Du ser hur han svävar som en skugga efter Måsmarie.

Idag kom Måsmarie med en pinne. Hon la den nedanför mitt fönster. Kanske ska hon bygga sig ett bo där. Fåglarna bygger bon och föder barn på taket. Varje sommar. En del dagar kommer fjolårsungarna flygandes, de är inte lika vita som Måsmarie, de är prickiga.
Jag hoppas att hon bygger sitt bo hos mig. Då kan vi prata hela sommaren.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *