Här ligger jag och läser

Mycket på hyllan nu, under kudden och bredvid sängen. Somliga samlar mitt damm, andra ligger på vänt bland gammalt snus och hudavlagringar. Men det är ingen skam i det, det är så en väntetid ser ut. Den är inte flott och flärdfull. Jag är hungrig på lektyr och jag sprätter både böcker, hudflarn och hårstrån omkring mig. I brist på trevlig fåtölj läser jag i sängen. Jag drömmer och skickar runt idéer i hjärnan.

Jag har min kaffekopp ovanpå Sofia Rapp Johanssons nya ”Kyss mig lycklig”. Hennes ”Silverfisken” gjorde stort intryck på mig, det bör denna nya titel också göra. Det gör den nog, den är nog mörk och besynnerlig så det förslår.

Under kudden Christine Falkenlands ”Själens begär”. Den är lika vidrig och kort som man kan förvänta sig. Mycket bra!

Jag har ännu inte läst ut ”En halv gul sol” av Chimamanda Ngozi Adichie sedan semestern.

D E T K O M S Å M Y C K E T A N N A T I V Ä G E N.

Så det ligger några trettio sidor kvar under sängen, inskuffade med lördagskryss och med finskrivboken.  Det ligger annars bara katthår och ludd därunder. Men nu väntar där ett även ett Biafra som inte kommer att hjälpa sig självt.

Som ett paket på posten fick jag idag hem två välkomstböcker från Bang. Jag har förnyat min prenumeration och titta vad dom är hygglo och bjussar på då! Tjusiga pocket från Modernista!

Och apropå Modernista, vilken kommande härlighet har jag väl på bevakning? Hösten är räddad. Jag kan inte komma på något bättre än att läsa om hur Bodil gör. Jag nästa lever för att få veta.

Men jag inser ju vaket att det kommer mer. Jag har ju, utan att ta ett endaste andetag, läst recensionerna av Sara Kadefors senaste ”Kast med liten kniv”. Mörkt så det förslår säkert även här. Om att lägga locket på. Det ska bli en mycket obehaglig och trivsam läsning.

Låt mig alltså bara få ligga här hemma i sängen. Låt mig trycka på pausknappen. Semestern jag nyss kommit tillbaka ifrån är ett minne blott. Hur jag solsvedd och lyckligt berusad låg på playan och läste bok efter bok, det minns jag inte. Nu har jag har sena kvällar och bakfulla helger att spendera som jag vill. Ovanstående titlar är vad jag vill. I ingen som helst ordning.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *