Istället för Combüchen

  • Bodil Malmsten: Det fortfarande ingen ordning på mina papper. Nej, inte Bodils bästa. Jag blir stressad för mindre.
  • Jonas Hassen Khemiri: Invasion!. ”Vi kan se det i special uttrycken: A crazy person is called that he has not all his horses home. If you are angry at someone you say you will give him his fishes hot.”
  • Witold Gombrowicz: Dagboken 1-3. “Å, min roman på bordet, och återigen nödgas jag anstränga mig för att inympa lite ’genialitet’ i en scen som likt ett blött skott inte vill smälla.”
  • Nam Le: The boat. Noveller, jag har svårt för att ta till mig noveller. De är inte små romaner, de är som kortfilmer, fast utan bilder. Jag förstår mig inte på det.
  • Jörn Donner: Djävulens ansikte – Ingmar Bergmans filmer. ”Djävulens ombud i skiftande gestalt lurar på personerna i Ingmar Bergmans filmer. De handlande söker sitt ansikte, sin livsmöjlighet. De är på jakt efter sin rätta identitet. De önskar sig ett ögonblick av lycka. Att bli medveten om ondskan och världens farlighet är ett steg mot lyckan. Därför heter denna bok Djävulens ansikte.”
  • Aris Fioretos: Vidden av en fot. ”Den som läser stående brukar vanligen sätta sig efter en stund. Kroppen fordrar det. Allt läsande följer tyngdlagen.”
  • Karin Johannisson: Melankoliska rum. ”Trots att melankoliska män tycks gestalta svaghet har de inte förlorat sin manighet. Samtidigt har melankoliska kvinnor riskerat att förlora sin kvinnlighet, och ibland, som i hospitalens förlorade värld, också sin mänsklighet.”

Så kan det gå när man är hemma sjuk och har för mycket tid att bläddra i böcker… Jag måste oxå erkänna att jag istället för att läsa Combüchen har roat mig med att spela tevespel, ganska många timmar om dygnet. nästan hela dygnet. jag har knappt ätit.
Jag är Cowboy.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *