Jag plockar russinen ur Borges

Jag har nog samma förhållande till Borges som jag har till Pessoa och Gombrowicz. Jag utnyttjar dem, jag citerar dem och vill krypa runt bland fragment de formulerat. Jag vill inte nödvändigtvis läsa deras böcker. Inte från första till sista sidan. Bara bläddra. Stanna upp. Nosa runt.

Typ såhär:

Don’t talk unless you can improve the silence.”

Literature is not exhaustible, for the sufficient and simple reason that a single book is not. A book is not an isolated entity: it is a narration, an axis of innumerable narrations. One literature differs from another, either before or after it, not so much because of the text as for the manner in which it is read.”

The fact is that poetry is not the books in the library . . . Poetry is the encounter of the reader with the book, the discovery of the book.”

I can’t sleep unless I’m surrounded by books.”

Det är Jorge Luis Borges jag citerar. Som inledningsvis antyddes så har jag inte läst någon av hans böcker men det ska det bli ändring på. Jag har lagt en beställning på “Fiktioner”.

Jag återkommer alltså.

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *