Krystandet

jordglob

Jag funderar på hur jag ska gå tillväga med läsandet. Det tycks nu som att detaljerna kring mitt tema för året, att läsa jorden runt, tar mer av min tid i anspråk än själva läsandet. Tålamod är en dygd jag inte har mycket av i mitt system. Min dröm tycks just nu vara att snarare skriva om alla de böcker jag inte ännu läst, alltså inte alls ”ödsla” tid på att läsa dem. Jag vill att detta läsprojekt ska gå undan eller helt enkelt övergå i ett skrivprojekt. Kanske är det ena samma sak som det andra. Då spelar det ingen roll i vilken ände jag egentligen vill börja?

Kolumner, nobelpristagare och omslagsbilder, recensioner, regioner, politiska kontexter och dokumentärer. Det finns oändligt mycket annat att göra i det här projektet än att bara läsa!
Ge mig en budget, en tidsfrist. Ett eget rum. Ge mig flygbiljetter och språkstudier. Ett finansierat sabbatsår.

Mina ambitioner hotar att lägga krokben för mig. Jag stöter på patrull. Mina idéer gör mig lat? Jag går ifrån ursprungsidén, jag gör det svårt för mig själv.

– Liza, lugn och fin nu. Det är den tredje januari, året har precis börjat och det har också ditt år av bredare läsning. Lugn och fin. Peka nu på ett land i listan och hitta en publicerad författare från det landet. Det är inte svårt. Liza, du är jätteduktig på att läsa. Gör det. För att ha något att skriva om behöver du läsa lite också, det är inte ett nödvändigt ont, det är en förmån. Ta den.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *