Läsa jorden runt

Jag vill läsa jorden runt och utmana mig lite och anstränga mig för att hitta, för mig, nya författare och böcker.

Att läsa är att möta och vem vill jag möta?  Vilka historier berättas? Vems?Finns det något som ligger gömt mellan raderna?

Det kan kännas tryggt att läsa om kända miljöer, om samtiden, kan vara skönt att kunna identifiera och sammanhöra. Men man behöver inte begränsa sig till det som ligger närmast, det som ligger på topplistan, det som ges ut av de stora starka förlagen. Min egen läsning har varierat men av slentrian har jag nog hållit mig ganska nära hemma. Det är också helt ok, det får man, men nu vill jag styra upp mig lite. Jag vill läsa hela världen och möta fler människor!

Utan någon som helst ordning kommer jag att läsa mig runt. Varje världsdel har en egen sida här på bloggen där du ser vad och vem jag läst ifrån vilket land och du hittar också länkar till de inlägg jag skrivit.

Det är dags att nyansera.

3 thoughts on “Läsa jorden runt

  1. Vad roligt! Vi måste följa varandra och ge tips. Jag läser inte heller i någon speciell ordning, men jag brukar fokusera på ett par länder i taget. Utanför Europa har jag mest hittat bra litteratur från Afrika, men jag ska ge mig på Asien och Latinamerika också.

  2. Jag är en inbiten jordenruntläsare också. Kul att vi är många som vill lyfta fram nyanserna, fler bilder än en. Följer dig !

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *