Litterär överdos?

Jag påbörjar böcker. När jag närmar mig sida 150, slutar jag läsa. Kanske fortsätter jag att sätta ihop meningarna men jag tror inte att jag läser vad det står. Disträ. Mätt. Lite pressad. Lusten försvann visst lite. Kanske fick jag nog efter Stockholm Literature, överdoserade där inne på Moderna.

Just nu, “The Hired Man”, “Nightfilm” och “Att föda ett barn”. För en gångs skull läser jag böcker som jag tycker är bra, har annars haft sådan otur i år, men jag kan ändå inte riktigt ge mig hän.

2014, ett år av dålig läsning. Dåliga böcker, dåliga val och dålig läslust. Eller är det för hårt? Ja, det är det. Men det känns faktiskt som ett ganska taskigt läsår. Taskigt omdöme och taskig disciplin.

Men jag är på väg tillbaka, jag saknar min blogg och jag saknar att berätta. Litteraturen expanderar verkligheten, är det inte precis vad jag längtar? Eller har världen blivit för stor? Kanske behöver jag liksom krypa undan? Ges inte läsaren även det privilegiet? Kan jag inte bara krypa in i en bok då? Och stanna där ett tag…

Jag verkar inte ha ro att göra varken det ena eller det andra. Jäktad. Vi får se hur detta tillstånd vecklar ut sig.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *