Statusuppdatering

Snart december, redan nu trötthet, mörker och kyla. Å andra sidan, julledigt, bokpaket, glögg, mysbelysning och pynt. Kanske väger de positiva aspekterna tyngre. Låt oss säga att de gör det och låt oss säga att jag gillar julen. Den som närmar sig. Jag gjorde en julkalender förra året, det tänker jag göra i år också. Sitter och fnular på den nu.

Jag har läst flera böcker sen mitt senaste inlägg men ingen jag kommit mig för att skriva om. Den ena var för bra för att låta sig beskrivas (“Americanah”), den andra var för dålig (“En mörk strimma ljus”). Nu sitter jag med ett potentiellt mellanting bredvid mig (“Mettes värld”). En bit bort har bokhögarna fått egna liv, de trillar omkull och omorganiserar sig helt fräckt. Det släpas in lite för många böcker än jag hinner med att läsa just nu. Men det gör ingenting. “Mettes värld” verkar ganska trivsam såhär en trettio sidor in i handlingen, skriven av danska Kirsten Hammann. Jag tror att jag kommer att återkomma till henne. Ja, hon verkar ball.

Jorden-runt läsningen går bra. Jag har inte slentrianläst på jättelänge och sist jag läste en bok från Sverige var nog i somras. Det är inget jag saknar, slentrianläsandet. Ganska skönt också att  kunna plocka fram eller söka efter böcker som inte ligger så värst mycket i tiden. Att rikta blicken mer bakåt i tiden, att strunta i trender och senaste nytt. Lite av en befrielse faktiskt.

Jaja, här befinner jag mig alltså, i en vardag. Snart kommer första luckan i julkalendern!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *