The Essential Romantic Kiss

En liten notis i The New Yorker upplyste mig om att Harlequin (ja, det romantiska förlaget…) har formulerat en patentansökan. Dom vill ha patent på ”The Essential Romantic Kiss”. Hela ansökan finns att läsa och den är till och med rikt illustrerad med bilder. Tack för det.

Jag måste någonstans anta att detta är ett jippo inför alla hjärtans dag men jag kan inte vara säker.

För att underbygga sitt resonemang använder de referat från wikipedia. Och på ett väldigt tekniskt och oromantiskt vis försöker de sedan övertyga läsaren om att patentet behövs för att individer inte ska ge sig på att kyssas innan de behärskar tekniken till fullo. Denna ”teknik” står Harlequin alltså för att presentera tillsammans med matnyttig (?) information om vilken typ av mansläpp en kvinna föredrar etc.

Given the long and varied history of kissing, and in particular the pitfalls that await individuals who attempt romantic kisses without adequate technique or preparation, we felt that a patented method was long overdue.”

Citatet ovan har en intressant (?) fotnot som pekar på en studie gjord av en professor i psykologi. Studien visar att 59 % av män och 66 % av kvinnor har rapporterat att de initialt sett haft en attraktion men att denna avtagit efter en första kyss. Är ni med? Attraktionen har alltså avtagit eller försvunnit helt efter det att den första kyssen parterna emellan har fullbordats. Detta tar Harlequin givetvis som ett tecken på att kyssen borde utförts på ett bättre sätt. Måhända… eller? Va?

figure2

Snälla läs hela ansökan online! Den är helt absurd.

Harlequin vill understryka att det ligger i den romantiska kyssens natur att vara ömsesidig. Så trevligt. Båda parter ska vara entusiastiskt engagerade för att det ska vara en romantisk kyss. Det finns ingen som kysser och ingen som är kysst, istället finns två kyssare (svårt att översätta ”kisser” och ”kissee”…)

The Essential Romantic Kiss

Notisen i The New Yorker hade ett ytterst relevant och härligt spydigt tillägg till denna ömsesidighet:

So, no, Harlequin fans: if your heroine was “taken by force” by a brawny bad boy on a motorcycle, they were not kissing” (unless, of course, she liked it, and returned the mouth-press).”

Som bilderna visar är de två kyssarna av olika kön, de ser ut att vara ganska unga och friska och de tycks sakna hudfärg. Det framgår dock inte i patentansökan ifall ”avvikande” användare av de metoder som presenteras får kalla sig för kyssare eller huruvida deras aktiviteter får relateras till detta kyssande överhuvudtaget…

Ja, herre min get. Man får ta sin nypa salt och sätta det i halsen om man vill, lika gärna får man kasta det i ögonen på patentsökande stollar.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *