The Poetry Foundation

Hade det inte varit en hemsida utan istället ett fysiskt rum fullt av böcker, blad och skrivna ord hade jag belägrat detta rum och besinningslöst förlorat mig i ett rotande efter mera, mera, mera! Jag får upp en bild i huvudet föreställande mig själv sittandes på knä på golvet med papper utspridda omkring mig, uppslagna böcker flygandes i luften och överallt omkring mig ouppackade boxar märkta ”Ännu mer skitfin poesi att gå igenom”. Efter bara ett par klick på The Poetry Foundations hemsida dyker denna inre bild upp.

“The Poetry Foundation, publisher of Poetry magazine, is an independent literary
organization committed to a vigorous presence for poetry in our culture. It exists to discover and celebrate the best poetry and to place it before the largest possible audience.”

Här finns alltså poesi och essäer att läsa. Fulltext och gratis. Tack. Men inte nog med det, det finns också en app. Jag har testat flera ”poesi appar” men den här är bäst i test. Man kan antingen fritext söka eller snurra fram ett ämne och sedan får man en lista på olika dikter. Det fina med fisken är att varje författare är klickbar och att det då går att läsa om personen som skrivit dikten. Man kan också spara sina favoriter.

Det ska sägas att först trodde att denna källa var uteslutande uppbyggd kring vit amerikansk poesi från 90-talet men sedan jag klickat mig runt ett tag tycker jag nu istället att den inkluderar det mesta, om inte annat så verkar det finnas författare representerade från alla möjliga perspektiv, håll och kanter.

Hur som helst är jag glad att jag hittade hit.

poetryfound-11_600

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *