Underliv

Jag är jätteglad över RFSUs nya kampanj för intimvårdsprodukter! Jag gillar att den dvala jag försjunker i när teveprogrammet avbryts av reklam istället övergår i ett meddelande, från ett underliv till ett annat. Underliv! Ett reklammeddelande. (Eller som ett avsnitt ur den gamla hederliga anslagstavlan.) UNDERLIV!

Tänk, att ditt underliv talar till dig. Mitt underliv talar till mig. Vi har en pågående dialog, men nu förstår jag genom denna kampanj att det inte bara är jag som konverserar med kön. Fint. Kampanjen är rak och relativt neutral, den uppmuntrar inte till rakning och skambelägger det inte heller, avsändaren är “underlivet” och inte “snippan” eller nåt annat pjållrigt, jag tycker inte heller att den utesluter det manliga underlivet. Även en pung måste ju få kränga ur sig en “högdragen hälsning”.

(Entiendo que coño? Parlez-vous vagin? Mit wem spreche ich? Slidan! говорит вам, влагалище?)

Det är ganska intressant att nedanstående och ovanstående reklambilder ligger med i samma nummer av ELLE men att de har två helt olika tilltal. Nedanstående är på tok för söt och riktar sig enbart till kvinnor (eller i värsta fall unga flickor). Jag identifierar inte mitt underliv med någon mus och kommer därför inte att köpa Sana intimtvätt. Jag tror heller inte att den “mogna” eller “äldre” kvinnan är särskillt imponerad över denna kampanj.  Men det är min, ur reklambranch-synpunkt, helt okvalificerade uppfattning. Vad skulle ett underliv över femtio anse om detta? Fittan kan tala, men nedan reklammakare har inte ens brytt sig om att fråga! Fy.

Det är sajten www.tamponsforfree.se som står bakom kampanjen “Akta musen!” och på deras hemsida finns förutom en massa gratisgrejer ett litet frågeformulär som jag ställer mig aningens tveksam till. Frågan är “Hur aktar du musen?” men svarsalternativen känns inte originella någonstans, de är bara fåniga och femininum in absurdum i mina ögon. Min första tanke är, är det en man som komponerat detta formulär och denna kampanj? Jag är dock rädd att så inte är fallet.

Jag tvättar endast med vatten – naturligt aktar min mus bäst
Jag använder snälla intimprodukter för att musen ska bli riktigt glad
Äsch, min mus tål det mesta – jag tar vad jag hittar

Nåväl, mycket ska man höra innan fittan trillar av. Kul i alla fall att den får så stort utrymme i media plötsligt.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *